Sumatraweg 17c

Beschrijving

Wonen op het hippe Katendrecht, dit is je kans! Een 3 kamer maisonnette met balkon en gezamenlijke binnentuin.

De laatste jaren is er heel veel veranderd op Katendrecht en is er veel te doen, leuke restaurantjes en bezienswaardigheden rondom. De SS Rotterdam op loopafstand als je heerlijk eten wilt nuttigen of gewoon voor een gezellig borrel. Via de Rijnhavenbrug, sta je zo bij Hotel New York. Voorzieningen op loopafstand en toch woon je op een eiland! Voor meer historische leuke weetjes zie website van Mooi Rotterdam.

Deze maisonnette woning uit 1898 heeft de oorlog overleefd, het ademt historie. De statige uitstraling van de gevel, de glas in lood ramen op de begane grond bij de entree. Een soort klein dorp in de grote stad.

Dit kleinschalige appartementen complex bevat totaal 3 woningen, de maisonnette die wij aan mogen bieden ligt op de tweede etage en heeft als bonus dat het een dubbele bovenwoning betreft.

Er is geen lift aanwezig, de trappen houden je in conditie en fit. In de onderbouw is een privé berging waar je met gemak je fiets in kunt stallen. Het complex is voorzien van een intercom, zo kun je gemakkelijk communiceren met de persoon die beneden aanbelt.

Dan over deze woning:
Aangekomen op de tweede verdieping treffen wij aan de rechterhand de voordeur, binnengekomen staan we in de ruime hal waar rechts de keuken is gesitueerd en aan de linkerkant (voorzijde) de woonkamer, verder de trap die ons naar de slaapverdieping brengt en een separaat toilet.

De woning is voorzien van een rustieke houten vloer in een White wash kleur.

Laten we beginnen in de keuken, deze past totaal in de style van deze woning. Gezellig, warm en in een romantische kleur blauw. Voor de echter thuis kok is het gasfornuis (Smeg) met brede oven eronder een must, met wel 6 pitten kun je je helemaal uitleven met koken.

We gaan naar de woonkamer, waar je vanuit je luie stoel kunt genieten van alles wat er op straat afspeelt. Hier is het nooit saai en heb je geen zin om te koken, wandel dan naar de foodhallen. Vast wel iets wat je lekker vindt!

De trap in de hal bij binnenkomst geeft toegang tot de verdieping waar de slaapkamers zich bevinden, aan de voorzijde een ruime slaapkamer en aan de achterzijde eveneens heerlijk ruime kamer met aangrenzend balkon. Vanuit je bed kun je de sterren tellen, het uitzicht is tof!

Goed om te weten is dat de woning een zuinig energielabel A heeft, dit komt onder andere doordat het voorzien is van dubbele beglazing A++. Hierdoor bespaar je zeker op je energiekosten.

Tussen de twee slaapkamers in ligt de badkamer, deze is voorzien van een douche, wastafel en een spiegel. Lekker praktisch dus. Je kunt hier in de toekomst je eigen draai aangeven, mocht deze eenvoud niet voldoende zijn.

Dit was het wel wat ik wilde vertellen over deze woning, kom gewoon kijken dan kun je zelf aanvoelen hoe fijn deze woning is om in te wonen!

Persoonlijke noot van de eigenaar:

Wonen op Katendrecht is wonen op een parel in Zuid.
Met veel plezier heb ik hier gewoond. De buurt zien veranderen met vele cafeetjes en restaurants. Zoals mooie winkels in de Fenix Food Factory, kaas, groenten en bier om even snel om de hoek te halen. Openbaar vervoer is om de hoek. Watertaxi standplaats hotel New York brengt je middels een spectaculaire overtocht naar het centrum.
Pak de fiets of neem de metro Wilhelmina pier of Rijnhaven.

Het huis voelt als een dorp in de stad. Het is rustig wonen en heel stil in mijn appartement. Dichtbij het centrum, alles is om de hoek, Lantaren Venster om een filmpje te pakken. Hotel New York met zijn overheerlijke lekkere taartjes. Op de SS Rotterdam stoomschip een drankje op het mooie dek met uitzicht over de haven van Rotterdam. Kortom wil je in de haven wonen op een eiland dan is Katendrecht the place to be. En ECHT Rotterdam!

Bijzonderheden:

– Energielabel A
– 2 ruime slaapkamers
– Gelegen op erfpachtgrond, afgekocht tot eind 2055
– Gezonde VVE, bijdrage per maand € 132,02
– Oplevering begin 2023
– Er is een zelfbewoningsplicht van toepassing

Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld door DWM Makelaardij. Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Vraagprijs

€ 389.500,- k.k.

Adresgegevens

 • Adres: Sumatraweg 17C
 • Stad: Rotterdam
 • Staat / Regio: Zuid-Holland
 • Land: Nederland

Details

 • Woonoppervlak: 67
 • Inhoud: 228m3
 • Bouwjaar: 1898
 • Eigenschapstatus: Verkocht

Indeling

 • Aantal kamers: 4 kamers
 • Aantal slaapkamers: 2
 • Aantal badkamers: 1
 • Aantal woonlagen: 3

Parkeergelegenheid

 • Soort parkeergelegenheid: openbaar parkeren, betaald parkeren, parkeervergunningen

Neem contact op  Locatie