De helft van alle koopwoningen heeft nog geen energielabel, aldus Multiscope.

Meer dan de helft van de Nederlandse koopwoningen heeft nu, eind 2020, nog steeds geen definitief energielabel. Huiseigenaren wachten omdat ze nog niet van plan zijn te verkopen, blijkt uit onderzoek van Multiscope onder 4000 Nederlanders. Wist u al dat de kosten voor een energielabel vanaf begin 2021 sterk zullen gaan stijgen?

Definitief energielabel dwm makelaardij

Per 1 januari komt er een nieuw energielabel, waarbij een energieadviseur langs moet komen voor een in-house keuring. Dit maakt het label een stuk duurder. Tot eind dit jaar kun je er zelf nog een aanvragen voor maximaal 10 euro, maar waarschijnlijk kost het later maar liefst 200 euro. Een geldig energielabel is verplicht als u uw huis verkoopt. Het is na uitgifte tien jaar geldig.

Ruim zes op de tien ondervraagden weet niet dat de aanmeldprocedure vanaf 2021 verandert. De Vereniging Eigen Huis voert sinds de zomer al campagne om hun leden hierop te wijzen, maar dat bericht komt niet overal duidelijk binnen. Wilt u ondersteuning bij het aanvragen van een energielabel? Neem dan contact met ons op!

Lees het volledige artikel hier op AD.nl

Geef een reactie